Књижевна олимпијада

Општинско такмичење Књижевна олимпијада

На Општинском такмичењу Књижевна олимпијада, одржаном у Економској школи у Чачку, 12. 2. 2022. године, учествовало је и 11 ученика Техничке школе. Директан пласман на Окружно такмичење оствариле су две наше ученице: Милица Зечевић I7 и Тијана Симовић I7, а пласирали су се и следећи ученици: Матија Мојсиловић I1п, Тијана Филиповић I1п и Невена Маслаћевић IV.

Општинско такмичење Књижевна олимпијада

На такмичењу из књижевности Књижевна олимпијада, одржаном 7. марта 2021. године, ученице одељења III, Милица Јанковић и Невена Маслаћевић освојиле су друго место.

Заједно са Немањом Симовићем, учеником одељења III2 и Миленом Јочић, ученицом одељења IV1, представљаће нашу школу на Окружном такмичењу.

Поносни смо на ученике који и у ванредним околностима негују такмичарски дух и љубав књижевности.

Анђела Ђоковић успешна у Сремским Карловцима

Републичко такмичење Књижевна олимпијада одржано је 11. и 12. маја 2019. године у Карловачкој гимназији. Ова значајна манифестација окупила је велики број такмичара – знање из књижевности одмерило је 1200 ученика основних и средњих школа из целе Србије.

Нашу школу на овом такмичењу успешно је представљала ученица Анђела Ђоковић III1 освојивши друго место. Анђела је и овог пута, заједно са својом професорком Марином Милошевић, показала да иза великог успеха стоји рад, труд и упорност.

Анђели и проф. Марини Милошевић честитамо и желимо им много успеха на наредним такмичењима!

Успех ученика Техничке школе на Књижевној олимпијади

Општинско такмичење Књижевна олимпијада за ученике средњих школа одржано је у Техничкој школи 3. марта 2019. године. Ово такмичење окупило је 57 ученика из чачанских средњих школа.

Ученици наше школе остварили су велики успех, а на наредни ниво такмичења пласирали су се:

  • Милица Јовановић I (проф. Марина Милошевић)
  • Милена Јочић II1 (проф. Ана Павловић)
  • Урош Ковачевић II1 (проф. Ана Павловић)
  • Оливера Јовановић II1 (проф. Ана Павловић)
  • Анђела Ђоковић III1 (проф. Марина Милошевић)

Невена Маслаћевић (проф. Марина Милошевић), Немања Симовић (проф. Љиљана Ранковић) и Анђела Димитријевић (проф. Тања Поповић) освојили су треће место.

Честитамо свим ученицима на постигнутим резултатима и надамо се да смо такмичарима и њиховим професорима били добри домаћини.

Струћно веће професора српског језика и књижевности захваљује колегама и помоћном особљу Техничке школе на великој подршци у организовању овог такмичења.

Књижевна олимпијада (општински ниво)

У суботу, 10 марта 2018, у Медицинској школи у Чачку одржана је Књижевна олимпијада (општински ниво). На овом такмичењу учествовали су и ученици Техничке школе.

Име и презиме ученикаразредпрофесор
Урош КовачевићпрвиАна Павловић
Милена ЈочићпрвиАна Павловић
Милош ДоловићпрвиАна Павловић
Милица ВујовићпрвиТања Поповић
Анђела ДимитријевићпрвиТања Поповић
Огњен РабреновићпрвиТања Поповић
Анђела ЛугићдругиМарина Милошевић
Анђела ЂоковићдругиМарина Милошевић
Миодраг КовачевићдругиМарина Милошевић
Ивана ГлавоњићчетвртиЉиља Ранковић

Урош Ковачевић 1/1 и Анђела Ђоковић 2/1 пласирали су се на окружни ниво такмичења. Желимо им много успеха!