Такмичење из српског језика и језичке културе

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

У недељу 26.2.2022.године одржано је Општинско такмичење из Српског језика и језичке културе Ученице наше школе оствариле су запажене резултате:

  • Први разред: Тијана Филиповић 3.место
  • Други разред: Сања Максимовић 1.место
  • Четврти разред: Невена Маслаћевић 2.место

Ученице су се пласирале на окружни ниво такмичења.

Невена и Анђела – понос Техничке школе

Анђела Ђоковић III1 и Невена Маслаћеви I, ученице Техничке школе, оствариле су велики успех пласиравши се на републички ниво такмичења из српског језика и књижевности.

Анђела Ђоковић је освојила прво место на Окружном такмичењу Књижевна олимпијада и тако се пласирала на Републичко такмичење које ће традиционално бити одржано 12. маја 2019. године у Гимназији у Сремским Карловцима.

Невена Маслаћевић је, освојивши друго место на Окружном такмичењу из српског језика и књижевности, обезбедила учешће на Републичком такмичењу које ће се одржати 26. маја у Тршићу.

Ове ученице су својим запаженим резултатима показале да се у нашој школи негује српски језик и књижевност, а посебан допринос њиховом успеху дала је проф. српског језика и књижевности Марина Милошевић.

Желимо им много успеха на наредном такмичењу и хвала им што нашу школу представљају на најбољи могући начин!

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе – нови изазов

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је 23. 3. 2019. године у Прехрамбено-угоститељској школи.

Невена Маслаћевић (проф. Марина Милошевић) , ученица одељења I1n, освојила је треће место и тако се пласирала на виши ниво такмичења.

На корак до успеха били су Никола Баралић I1n( Марина Милошевић), Јулијана Маринковић II1 (Ана Павловић), Павле Васовић III1(Марина Милошевић) и Маја Гавриловић III1(Марина Милошевић).

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе биће одржано у Горњем Милановцу.