showbox app download | Техничка школа - Чачак

 

Ovde možete pogledati tabele opšteobrazovnih predmeta    i stručnih predmeta   

Najatraktivnije zanmanje u našoj školi. Tim stručnih profesora i dobro opremljeni kabineti omogućavaju da se uspešno sprovede dosta zahtevan plan i program edukacije i osposobljavanja učenika za:

 • sticanje osnovnih znanja i veština iz oblasti elektrotehnike,
 • spoznavanje strukture računarskih sistema,
 • praktično osposobljavanje za konfigurisanje i montažu računara,
 • instalaciju operativnih sistema i ostalog sistemskog softvera,
 • instalaciju korisničkih programa,
 • spoznavanje i odabir arhitekture računarskih sistema,
 • prepoznavanje, pronalaženje i otklanjanje kvarova,
 • testiranje računarskih komponenti,
 • programiranje u C#,
 • objektno orijentisano programiranje,
 • formiranje, korišćenje i ažuriranje relacione baze podataka,
 • konfigurisanje i održavanje računarskih mreža.

Organizacija nastave:

Na časovima predavanja učenici dobijaju teoretska znanja iz opšteobrazovnih i stručnih predmeta. Teoretska nastava se izvodi u sopstvenoj učionici dodeljenoj svakom pojedinačnom odeljenju u školi koju učenici mogu urediti po sopstvenom nahođenju i time svoj radni ambijent učiniti prijatnim i inspirativnijim, a vrame provedeno u svojoj učionici lepšim.

Vežbe se odvijaju u laboratorijama i kabinetima za računare i informatiku gde učenici na računarima uvežbavaju ono što su radili na teorijskim časovima. Odeljenje se deli na  3 grupe pa nastavnik svakom učeniku može da posveti maksimalnu pažnju. Zbog broja učenika na jedanom računaru radi samo jedan učenik.

Blok nastava se realizuje kroz obilazak firmi ili praktične časove u školi i podrazumeva višesatne praktične aktivnosti u cilju što boljeg upoznavanja poslova i veština u vezi sa zvanjem za koji se školuju. Na smeru ELEKTROTEHNIČAR RAČUNARA blok nastava podrazumeva obilazak uspešnih firmi u Čačku i okruženju (Arilje, Vrnjačka Banja, Obrenovac, Zemun, Beograd,…) koje u svojim delatnostima koriste složene računarske sisteme, sisteme daljinske komunikacije ili sa bave proizvodnjom ili montažom računarske ili telekomunikacione opreme.

 

 

Po završetku školovanja u našoj školi, ELEKTROTEHNIČARI RAČUNARA mogu upisati bilo koji fakultet, naročito tehničke struke (informatika, elektrotehnika, mašinstvo, arhitektura, matematika, fizika,…) Posebno podsećamo da u našem gradu postoji Tehnički fakultet, kao i Viša tehnička škola ( Visoka škola tehničkih strukovnih studija) sa kojima imamo odličnu i neposrednu saradnju, a čiji računarski i informatički smerovi predstavljaju logičan nastavak i nadgradnju znanja i veština stečenih u našoj školi na smeru ELEKTROTEHNIČAR RAČUNARA. Pored toga, nezavisno od daljeg nastavka školovanja, svršeni ELEKTROTEHNIČAR RAČUNARA se može zaposliti u bilo kojoj firmi koja direktno koristi računarsku opremu u svojoj delatnosti (kompjuterizovani proizvodni pogoni, upravljački sistemi u energetici, vodoprivredi, telekomunikacione kompanije,…) a takođe i u firmama koje su indirektno vezane za računarske i telekomunikacione sisteme (banka, pošta, zdravstvene ustanove, dijagnostički autoservisi,…) ili početi svoj privatni posao kao programer, srviser računara, administrator računarskih mreža...